hoofdstuk 1.3.8. Detacheringsbeding in de arbeidsovereenkomst
Detacheringsbeding
Een detacheringsbeding geeft de werkgever de mogelijkheid om een medewerker te werk te stellen bij een andere werkgever. Hierover wordt in het hoofdstuk over flexibiliteit aangegeven dat het voor de mogelijkheid tot detachering niet altijd nodig is dat dit overeengekomen is (6.3.3.6.D.).
Detachering wordt vaak overeengekomen als dat wordt voorzien. Het kan evenwel ook van belang zijn dit te bedingen, zonder dat van tevoren bekend is dat hiervan gebruik gemaakt wordt. Deze handelswijze kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als een medewerker door ziekte of gebreken zijn oude werk niet kan doen, terwijl er passende mogelijkheden zijn bij een andere werkgever.
Het volgende artikel kan als detacheringsbeding dienen, bijvoorbeeld door het een plaats te geven in de modellen van arbeidscontracten zoals die elders worden weergegeven: contract bepaalde tijd of contract onbepaalde tijd. .
“Artikel …
- De werknemer stemt er mee in dat de werkgever hem kan uitlenen aan derden, onder wiens leiding de werknemer werk verricht voor de duur en plaats te bepalen door de werkgever. Dat betekent dat de werknemer naast de aanwijzingen en voorschriften van de werkgever zich eveneens zal houden aan aanwijzingen en voorschriften van de inlener.
- Over de uitlening wordt de werknemer tijdig geïnformeerd, terwijl de werkgever niet gehouden is om de instemming van de werknemer te vragen.
- De voorwaarden van deze uitlening worden nader geregeld in ………”
Verder zoeken
Deze pagina is onderdeel van hoofdstuk 1 over het aangaan van de arbeidsovereenkomst en de rechten en plichten die hierdoor ontstaan. U vindt in dit deel informatie over:
1.1. Wat is een arbeidsovereenkomst en welke contracten zijn er?
1.2. Tot stand komen van de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer
1.3. Inhoud van de arbeidsovereenkomst (o.a. contract bepaalde tijd, concurrentiebeding, proeftijd, nevenwerk, boetebeding, geheimhouding, detachering)
1.4. Rechten en plichten door aangaan arbeidscontract
1.5. Collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)
1.6. Reglement / personeelshandboek
1.7. Verrichten van werk door vreemdelingen
1.8. Medewerkers in dienst van een maatschap of vennootschap
1.9. Arbeidsbemiddeling door het UWV
1.10. Stimulerende maatregelen voor werklozen
Zoekt u een ander onderwerp, zie dan onze trefwoorden of inhoudsopgave.