Opleiding
Leergang Arbeidsrecht
Een erkende schriftelijke opleiding
Met deze opleiding leert u de essentie van het arbeidsrecht aan de hand van boeiende praktijk-voorbeelden. Een gedegen inzicht in de belangen van werkgevers en werknemers is de eerste stap naar het zien van oplossingen.
De doelgroep is iedereen die van een geringe naar een grondige basis wil in het arbeidsrecht, zoals een medewerker HRM, bedrijfsleider, belastingadviseur of medewerker loonadministratie. Uw kennis en inzicht wordt dusdanig dat u de werking van het arbeidsrecht ook kunt uitleggen.
De werkwijze van deze (thuis)studie
Voor het werken aan de modules kunt u zelf uw startmoment en studietijden bepalen. U ben niet gebonden aan locaties en reistijd. Leer uw weg in het arbeidsrecht te vinden, in uw eigen tempo. U wordt hierin begeleid door een vaste docent met wie u samen een planning afspreekt.
Wat is de meerwaarde van deze opleiding?
- Het werken met echte voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten;
- Intensieve begeleiding door docenten die ook zelf procederen;
- Volledig actueel met alle 2021-wijzigingen (o.a. bijstelling WAB, KOR, RIV-toets);
- Geaccrediteerd en met doorgroeimogelijkheden.
Het opleidingspakket bestaat uit:
- 4 leergang modules;
- Uitgebreide terugkoppeling op de antwoorden;
- Actuele bundel Arbeidswetgeving;
- Toegang tot de cursistensite;
Wat krijgt u bij de Leergang Arbeidsrecht?
Bij de Leergang Arbeidsrecht gaan kennis en inzicht hand in hand. U krijgt inzicht in de werking van het arbeidsrecht aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U leert daarmee letterlijk van de fouten van anderen. Wij zorgen ervoor dat u het overzicht behoudt, door een heldere uitwerking. Op een praktische wijze raakt u vertrouwd met het omgaan met personeelsvraagstukken.
Deze leergang is bedoeld voor degene die de kern van het arbeidsrecht wil beheersen. Het gaat om een opleiding op HBO-niveau. Door de overzichtelijke opzet, begeleiding en beschikbare aanvullende informatie wordt er geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld. De praktijkvraagstukken waarmee onze specialisten procederen voor werkgevers en werknemers brengen zij over in de opleiding.
De opleiding is goed te combineren, doordat u zelf het startmoment, studietijd en studietempo kunt bepalen.
De Leergang modules:
- Arbeidsovereenkomst: In deze module wordt uiteengezet welke verschillende arbeidsverhoudingen er zijn, wat een arbeidsovereenkomst precies is, hoe deze tot stand komt en waaruit deze bestaat (bijv. proeftijd, concurrentiebeding ). Door het aangaan van de arbeidsovereenkomst ontstaan bovendien tal van rechten en plichten, die worden besproken. Er wordt ingegaan op payroll en detachering, als ook de bijzonderheden voor de oproepcontracten.
- Collectief arbeidsrecht: Dit is het deel van het arbeidsrecht waarin grotere (gezamenlijke) belangen spelen. Voor de praktijk is het daarmee belangrijk om de werking van CAO’s, reglementen en de medezeggenschapsrechten te beheersen. Daarnaast komen de arbeidsomstandigheden en arbeidstijden aan bod, waarbij de veiligheid en gezondheid van de werknemers voorop staat. Deze module gaat ook nader in op handboeken en personeelsreglementen en de wijziging daarvan.
- Ziekte en disciplinaire maatregelen: Tijdens het dienstverband kunnen zich meerdere situaties voordoen: de medewerker kan bijvoorbeeld ziek worden of zich misdragen. Er wordt speciviek ingegaan op de rechten en plichten van werkgever en werknemer, mocht een medewerker arbeidsongeschikt worden. De module gaat nader in op de stappen en procedures die ingezet dienen te worden bij een misdraging. Denk onder andere aan ongewenst gedrag in de vorm van intimidatie. Hoe dient dat onderzocht te worden en welke de maatregelen kunnen hierop volgen?
- Einde contract: EEen arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen. Voorbeelden zijn een einde van wederzijds goedvinden, ontbinding door de kantonrechter of een opzegging na toestemming van het UWV . Hierbij kunnen de belangen van werkgever en werknemer en ook de tegenstellingen zeer groot zijn, zodat het belangrijk is het overzicht te behouden en de route naar meerdere oplossingen te kennen. Er wordt specifiek ingegaan op de kosten van ontslag (transitievergoeding, cumulatievergoeding, billijke vergoeding en overige kosten).
De werkwijze van deze Leergang:
- 4 modules op het niveau HBO-master:
In deze modules zijn bij de vele praktijkvoorbeelden vragen verwerkt. De antwoorden die u (thuis) heeft gemaakt stuurt u per e-mail op, waarna u een uitgebreide behandeling met cijfer ontvangt. De behandeling wordt desgewenst telefonisch met u doorgenomen. De studietijd voor dit schriftelijke deel bedraagt zo’n 64 uur. Denk aan één dagdeel van 4 uur per week, opdat u iedere maand één module kunt afronden. - Begeleiding door een specialist:
U krijgt een vast aanspreekpunt, die u in het inleidende gesprek adviezen geeft en samen met u een planning bespreekt. De specialist van AN-i heeft ervaring in procedures, naast een eerstegraads lesbevoegdheid. U kunt uw specialist tussentijds altijd telefonisch en per e-mail benaderen bijvoorbeeld om de vragen te bespreken. Uw antwoorden worden gedetailleerd van commentaar voorzien, naast het bijhouden van uw planning. - Exclusieve website:
De modules waaraan u werkt en onze website vormen een geïntegreerd geheel. Dat vormt een ongekende bron aan informatie. Door het overzicht worden ook de complexe vragen helder. Als cursist krijgt u toegang tot een exclusief deel op onze website Arbeidsrechter.nl. Hier vindt u onder andere een inleiding, een speciaal voor cursisten ontwikkelde schrijfwijzer en specialisten informatie. - Actuele bundel arbeidswetgeving:
Voor het optimaal kunnen toepassen van de actuele wet- en regelgeving krijgt u van ons de meest recente bundel arbeidswetgeving. Hierin staan alle relevante wetten, waarmee u tijdens de opleiding kunt werken.
Certificaat
Na het succesvol afronden van de vier modules ontvangt u het certificaat Leergang Arbeidsrecht. Hierin worden de modules omschreven en uw resultaten per onderdeel vermeld. Op uw CV kunt u onder andere vermelden:
De prijs van de Leergang arbeidsrecht
Opleiding Leergang arbeidsrecht (o.a. 4 modules, terugkoppeling, certificaat, toegang cursistensite, etc.)
€ 695,00 (all-in / vrij van btw)
Het totaalpakket
U kunt de opleiding Leergang arbeidsrecht goed combineren met de cursusdag “Onderhandelen en zakelijke afwegingen in het arbeidsrecht”. Op deze interactieve dag proeft u aan het arbeidsrecht op het niveau Post-Master. Dit sluit mooi aan bij de tijdens de leergang opgedane kennis. Deze dagen geven wij op onze eigen trainingslocatie te Zeist (Utrecht) waarbij de gehele locatie en werkwijze is aangepast aan de eisen van het Coronaprotocol.
Het totaalpakket is de opleiding leergang arbeidsrecht + de cursusdag “Onderhandelen en zakelijke afwegingen in het arbeidsrecht”
De cursusdag: “De praktijk van het arbeidsrecht raakt de financiële bedrijfsvoering van werkgevers”
Wie met arbeidsrecht te maken heeft, moet regelmatig zakelijke afwegingen maken en daarover kunnen onderhandelen. Met welke aanpak kun je een evenwichtig resultaat behalen. Doeltreffend onderhandelen vereist ten eerste kennis in de eigen positie en de financiële randvoorwaarden, derhalve het echt doorgronden van het bedrijfsbelang op korte en lange termijn. Maar onderhandelen is meer, want het is vooral ook het voeren van een dialoog door open te staan voor de afwegingen van de ander. Door vanuit kennis en met tact te redeneren werkt u toe naar een resultaat dat door beiden gedragen wordt. Kortom, bij een goede onderhandeling is er sprake van een zakelijk en menselijk evenwicht.
Het thema onderhandelen maken we praktisch met de volgende onderwerpen: het veranderen van arbeidsvoorwaarden en de grenzen aan arbeidsvoorwaarden, de financiële gevolgen bij ziekte en re-integratie, gelijk loon voor ingeleende krachten en het voorkomen van aansprakelijkheid bij inlening, de kosten van ontslag en complicaties bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst.
We kijken welke afwegingen en aanpak tot welke uitkomsten leiden. We leggen complexe vraagstukken voor om u vervolgens te laten ervaren hoe dit praktisch opgelost wordt. Een afwisselende dag die er ongetwijfeld toe gaat leiden dat u bepaalde onderwerpen anders gaat aanpakken!
De prijs van het Totaalpakket Leergang arbeidsrecht
De opleiding Leergang arbeidsrecht + de cursusdag “Onderhandelen en zakelijke afwegingen in het arbeidsrecht”
€ 995,00 (all-in / vrij van btw)
Leren bij de specialist – Het opleidingsinstituut van AN-i
AN-i is volledig gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Wij verzorgen de website Arbeidsrechter.nl en onze specialisten procederen voor rechtbanken. Vanuit deze expertise bieden wij op meerdere niveaus opleidingen en cursusdagen aan. Van de beginnende personeelsmedewerker tot en met een gespecialiseerde advocaat volgen bij ons scholing.
Inmiddels_hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:
Werkgevers: o.a. ING, KPN, CZ, GGD, IKEA, Keerpunt, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Parnassia, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Ons instituut is geregistreerd in het CRKBO en is bovendien geaccrediteerd door: MZ, RB, MfN (voorheen NMI), de Nederlandse Orde van advocaten en NIRPA.
Persoonlijk advies
Heeft u vragen of wenst u persoonlijk advies, bel dan gerust: 08877-08800.
Buiten kantoortijden (8:30 en 17:00) kunnen wij u terug-bellen: