Cursusdagen arbeidsrecht
Interactieve dagen
De omgang met complexe dossiers, dat is de uitdaging van deze cursus Arbeidsrecht die bestaat uit vier losse cursusdagen. Op het juiste moment de juiste stappen zetten, dat vraagt om kennis, inzicht en vaardigheden. Strategisch leren denken, handelen en het ook tactvol brengen.
Tot de doelgroep behoort iedereen die specialisatie in onderstaande onderwerpen wenst, zoals een ervaren HR-directeur/manager, accountant, mediator en rechtskundige.
De onderwerpen per cursusdag
- Omgaan met disfunctioneren, verstoorde verhouding en verwijtbaar handelen (kantonrechter);
- Omgaan met ziekte en reorganisatie (UWV);
- Contractueel arbeidsrecht;
- Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering;
Wat maakt deze cursusdagen zo leerzaam
- In kleine groepen interactief leren. De dag vliegt voorbij;
- Innovatieve training gericht op strategische kennis, inzicht en vaardigheden;
- Werk aan uitdagende voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten zelf;
- Didactische opbouw met specialistische diepgang;
- Actueel met alle recente wetswijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in balans;
Meer informatie over deze cursusdagen
De werkwijze
Vergis u niet, want tijdens deze cursusdagen bent u geen toehoorder. U bent degene, die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het worden boeiende dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategisch aangepakt worden.
U leert bovendien van de ervaringen van uw medecursisten, waarmee u uw eigen strategie beter en nader kunt bepalen. Om de interactie mogelijk te maken werken we in kleine groepen van minimaal 6 tot maximaal 15 personen. Doordat de ervaren en de minder ervaren cursisten elkaar aanvullen bij de behandeling van pakkende cases uit de praktijk wordt deze arbeidsrecht cursus een extra leerzame ervaring.
Het gaat om een verdiepende cursus Arbeidsrecht, waarvan u de opgedane inzichten en vaardigheden in uw eigen praktijk gaat toepassen. Dit bereiken we samen met u en uw medecursisten op een persoonlijke wijze.
U krijgt bij iedere cursusdag Arbeidsrecht een werkboek met een uitgewerkte juridische analyse als naslagwerk.
De cursusdagen
A – Omgaan met disfunctioneren, verstoorde verhoudingen en verwijtbaar handelen (kantonrechter)
Voor deze drie persoonlijke ontslaggronden – verstoorde verhouding, verwijtbaar handelen en disfunctioneren – hanteert de kantonrechter specifieke eisen. Een werkgever wordt geacht beleid te voeren, duidelijk te zijn en consequent op te treden. Wat zijn evenwel de juiste stappen en wat is raadzaam? Wat valt er onder een doelgerichte strategie? Op deze dag krijgt u niet alleen het antwoord op deze vragen, we laten het u ook ervaren.
Leer hoe u effectief verslag legt, zowel in de te volgen stappen als in de toonzetting. We laten u concreet zien welke handelswijze nodig is, bijvoorbeeld als u tot ontslag op staande voet wilt overgaan. Op deze veelzijdige cursusdag in het arbeidsrecht leert u koers te bepalen in complexe dossiers.
De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven. o.a. 7 februari, 17 april, 11 september en 6 oktober 2020
B – Omgaat met ziekte en reorganisatie (UWV)
De grootste kopzorg van een werkgever is veelal een zieke werknemer. Hoe kun je hiermee (anders) omgaan en wat is er wel en niet mogelijk? Wat wordt er verwacht en hoe stem je dat af op de specifieke situatie van de werknemer? Hoe zorg je ervoor dat je de “stroming” meekrijgt naar de gewenste oplossing? Deze ziektevraagstukken zijn juist interessant, omdat naast kennis van de mogelijkheden, in het bijzonder ook de aanpak van doorslaggevend gewicht is.
Bij iedere verandering in de organisatie en zeker bij een reorganisatie is het belangrijk om het geheel goed te overzien. Van daaruit kunt u met visie de gewenste stappen zetten. Met de analytische kennis die nodig is bij een grote reorganisatie, kunt u ook heel goed de veelvoorkomende kleinere veranderingen in het werk doordacht oppakken.
Veranderingen kunnen doorgevoerd worden zonder ontslag. Komt het wel tot ontslag, dan verloopt dat bij reorganisatie en langdurige ziekte via het UWV. Hoe dient u deze procedure aan te paken met de daarbij behorende valkuilen en mogelijkheden? Dit alles leert u op deze dag.
De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven. o.a. 29 november 2019 en 6 maart, 29 mei, 24 september en 27 november 2020
C – Contractueel arbeidsrecht
Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we diepgaand in op de verschillende arbeidsverhoudingen: flexibele contracten, detachering, contracting en payroll, seizoensarbeid en de oproepcontracten. We gaan ook op de grens zitten tussen de arbeidsovereenkomst en het werk van een zelfstandige. We behandelen het concurrentie- en relatiebeding en de (duidelijke ondubbelzinnige) opzegging door de werknemer. U ervaart hoe het precies zit met opvolgend werkgeverschap en overgang van onderneming.
Op deze veelzijdige dag worden de grenzen bewust opgezocht, zodat duidelijk wordt wat wel of juist niet werkt. U gaat samen met anderen actief werken aan vragen uit onze eigen praktijk en u krijgt daarmee inzicht in de actuele jurisprudentie.
De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven. o.a. 6 februari, 2 april, 19 juni, 2 oktober en 11 december 2020
D – Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering
Deze dag laat zien hoe het arbeidsrecht van invloed is op de keuzes die ondernemers in hun bedrijf maken. Het arbeidsrecht brengt financiële verplichtingen voor werkgevers met zich mee. De rode draad van de cursusdag is om daarin een diepgaand inzicht te verkrijgen en hiermee om te kunnen gaan.
De onderwerpen die behandeld worden zijn: het (éénzijdig) veranderen van arbeidsvoorwaarden, de financiële gevolgen bij ziekte en re-integratie, het doorrekenen van de ontslagwaarde, de grenzen aan de arbeidsvoorwaarden en complicaties bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst, gelijk loon voor ingeleende krachten en het voorkomen van aansprakelijkheid bij inlening.
We kijken welke afwegingen tot welke uitkomsten leiden. We leggen complexe vraagstukken voor om u vervolgens te laten ervaren hoe dit praktisch opgelost wordt. Een afwisselende dag die er ongetwijfeld toe gaat leiden dat u bepaalde onderwerpen anders gaat aanpakken!
De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven. o.a. 15 mei en 20 oktober 2020
Praktische informatie
Doelgroep
Deze cursusdagen kunnen door een ieder gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het Arbeidsrecht heeft. Hierbij kunt u denken aan ervaring uit de praktijk als bijvoorbeeld personeelsmanager, re-integratiedeskundige, mediator of rechtskundige. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de Arbeidsrecht cursus heel herkenbaar.
Locatie en planning
De cursusdagen worden gegeven op een donderdag (12.30 – 20.30 uur) of vrijdag (9.00 – 17.00 uur). De ervaring leert dat de dag voorbij is, voor u zich dat realiseert. Iedere dag is niet alleen didactisch, maar ook voor het overige volledig verzorgd. U krijgt een lunch of maaltijd aangeboden.
Deze cursusdagen Arbeidsrecht worden gegeven op onze eigen trainingslocatie te Zeist.
De cursusdagen kunnen los en in een willekeurige volgorde gevolgd worden.
De kosten voor cursusdagen arbeidsrecht
De prijs voor cursusdagen is afhankelijk van het aantal dagen dat u volgt. De prijs is steeds all-in (inclusief cursusmateriaal, lunch, drinken en certificaat). Daar wij CRKBO-geregisteerd kort beroepsonderwijs verzorgen, is deze cursusdag volledig vrijgesteld van BTW.
PO- of PE-punten
Wij zijn door meerdere instanties geaccrediteerd waardoor u voor opleidingspunten in aanmerking kunt komen. Dit geldt voor de MfN (voorheen NMI), NIRPA, RB en MZ.
Docent: mr. U. Hoogland
Hoogland weet al meer dan 10 jaar cursisten tot het maximale te bewegen. Hij kan daarbij putten uit tal van bijzondere procedures die hij gevoerd heeft. Hoogland is ook de drijvende kracht achter de meest geraadpleegde informatiebron over arbeidsrecht – onze website Arbeidsrechter.nl – waarmee het arbeidsrecht bij het brede publiek is gelegd. Meer info over deze vooruitstrevende docent.
Leren bij de specialist – het opleidingsinstituut van AN-i
AN-i is volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij verzorgen de website Arbeidsrechter.nl en onze specialisten procederen voor rechtbanken. Vanuit deze expertise bieden wij op meerdere niveaus opleidingen en cursusdagen aan. Van de beginnende personeelsmedewerker tot en met een gespecialiseerde advocaat volgen bij ons scholing. Onze missie is: Persoonlijk en betrokken uw doel bereiken.
Inmiddels_hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:
Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Ons instituut is geregistreerd in het CRKBO en is bovendien geaccrediteerd door: MZ, RB, MfN (voorheen NMI), de Nederlandse Orde van advocaten en NIRPA.
Persoonlijk advies
Heeft u vragen of wenst u een persoonlijk advies, bel dan gerust: 08877-08800.
Buiten kantoortijden (8:30 en 17:00) kunnen wij u terug-bellen:
Certificaat: Voor het met inzet volgen van iedere cursusdag krijgt u een certificaat.
Aanmelden voor de cursusdagen
U kunt de dagen los en in een willekeurige volgorde volgen. De planning van de dagen doen we in goed overleg. We gaan daarbij flexibel om met eventuele lateren verhinderingen.